دانستنی

روش نگهداری زعفران

روش نگهداری زعفران

همه با این ادویه معطر و گران قیمت آشنا هستیم و به دلیل ارزشمند بودن آن باید با دانستن روش نگهداری زعفران در نگهداری آن دقت کنیم.
اینکه چگونه از زعفران نگهداری کنیم که بتوان طولانی مدت بدون خراب شدن و از دست رفتن خاصیت، رنگ و بوی زعفران،از آن استفاده کنیم نیاز به رعایت یه سری نکات داره که میخوایم به اونها اشاره کنیم.

زعفران را خشک و آسیاب بکنید

برای آسیاب کردن زعفران در قدیم از یک حبه قند استفاده می کردند . بدین صورت که برای بهتر خرد شدن زعفران یک قند را نیز با آن می کوبیدند اما این روش به این دلیل که قند موقع دم کردن به زعفران شما رنگ خوبی نمی دهد ، روشی اشتباه است.

قبل از آسیاب کردن زعفران از خشک بودن زعفران اطمینان حاصل کنید.

اگر زعفرانی که خریده اید، خشک نباشد، باید قبل از آسیاب کردن، آنرا با فر یا شعله خشک کنید.
که البته بهتر است این کار را با فر انجام دهید و برای خشک کردن زعفران با این شیوه ها شما به ۵ تا ۸ دقیقه زمان نیاز دارید.
ولی توجه داشته باشید که نباید مدت زیادی، به آن گرما بدهید چراکه موجب سوختگی زعفران و هدر شدن خواص آن می شود.

بهترین روش برای پودر کردن زعفران این است که آن را در یک هاونگ سنگی بکوبید و از آن در چاشنی های غذایی و چای زعفران استفاده کنید.
برای تهیه گرد زعفران آن را بکوبید و کامل از الک رد کنید .
گرد زعفران داخل آب حل می شود و رنگ بهتری دارد.
خرید زعفران

زعفران را دم کنید

قبلا با روش های دم کردن زعفران به به صورت کامل آشنا شدیم، برای دم کردن زعفران، روش های مختلفی وجود دارد.

بهترین روش از جهت کیفیت، دم کردن زعفران با یخ هست که شما در این شرایط نه تنها رنگ بیشتری از زعفران را به دست می آورید، بلکه برای فریز کردن آن هم زمان بیشتری دارید.
البته می توان از همان روش سنتی هم استفاده کرد که مقداری از آب جوش را بر روی زعفران می ریزیم.
محلول به دست آمده را بر روی حرارت غیر مسقیم (همچون بالای سماوری که شعله کمی دارد) قرار می دهیم.
اجازه می دهیم که زعفران به خوبی رنگ خود را به آب منتقل کند و مقداری از آن آب هم بخار شود.
این بخار شدن موجب راحتی در نگهداری آن می شود چرا که آب آن کاهش یافته و حالا که زعفران دم کشیده است، وقت آن است که بعد از مقداری خنک شدن، آنرا فریز نمایید.

فریز کردن بهترین روش برای ماندگاری بالاست.
الان می‌توانید از زعفران به مدت زیادی استفاده کنید و هربار که لازم داشتید قسمتی از زعفران فریز شده رو داخل غذاتون بریزید.
این زعفران فریزشده را می‌تونید به مدت دو الی سه هفته‌ نگهداری کنید و استفاده کنید.
اما نکات تکمیلی نگهداری زعفران رو هم یاد بگیرید تا بدون هیچ مشکلی بتونید از نهایت طعم و بوی زعفران بهره ببرید.

نکات تکمیلی در مورد روش نگهداری زعفران

  • زعفران را داخل ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید و ترجیحا داخل ظروف فلزی یا شیشه‌ای نگهداری کنید چون ماندگاری خیلی بالاتری دارد.
  • سعی کنید در ظرف کاملا بسته باشد و راه نفوذ هوا و رطوبت را کاملا ببنیدید.
  • اگر می‌خواهید از زعفران فریز شده استفاده کنید می‌توانید با کمی حرارت یخ زعفران را باز کنید و آن را به غذای خود اضافه کنید.
  • اگر میخواهید گرد زعفران بگیرید و به صورت گرد نگهداری کنید باید قبل از هر چیز خوب الکش کنید تا فقط گرد زعفران بماند.
  • سعی کنید وقتی بسته بندی می‌کنید در بسته‌بندی‌های کوچک این کار را انجام بدهید تا هر بار بتوانید از یک بسته استفاده کنید.
  • اجازه ندهید وقت دم کردن زعفران زیاد طول بکشد زیرا از یک دمایی اسانس معطر زعفران هم شروع به تبخیر می‌کند، یعنی از همان لحظه‌ای که متوجه شدید بوی زعفران می پیچد، دم کردن زعفران را متوقف کنید و در جایی خنک بگذارید تا دما آن پایین بیاید.
  • اگه می‌خواهید از بیشترین طعم و بوی زعفران استفاده کنید قبل از مصرف خوب بکوبیدش تا به غذا رنگ بدهد، زیرا رنگدانه‌های زعفران بعد از فریز شدن در برابر آزاد شدن مقاومت می‌کنند و با کوبیدن خیلی راحت‌تر می‌شود این کار را انجام داد.

مطلب پیشنهادی :
بسته بندی زعفران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *