زعفران، گران ترین ادویه در جهان است که رنگ، طعم و بوی خارق العاده ای دارد.
این ادویه در اغلب غذاهای ایرانی استفاده می شود و پای ثابت آشپزخانه های ما ایرانیان می باشد.
انواع زعفران برای خرید در دسترس می باشند که با توجه به نوع مصرف نوع مورد نیاز خود را می توانید تهیه کنید.
در ادامه با آموزش دم کردن زعفران آشنا می شوید و یاد خواهید گرفت که چگونه می توان زعفران را با آب جوش و یا یخ دم کرد.
مطلب پیشنهادی :
زعفران و بارداری
دم کردن زعفران با آب جوش
دم کردن زعفران همراه با آب جوش همان روش اصیل و قدیمی ای است که تقریبا همه ما ایرانیان با آن آشنایی داریم و همانطور که می دانید خوشبختانه خیلی زمان بر هم نیست و نسبتا زود دم می کشد.
در ادامه با این موضوع آشنا می شویم که چگونه زعفران را با آب جوش دم کنیم.
1) رشته های زعفران را در هاون بگذارید.
2) زعفران را تا زمانی که کاملا خرد شود، بکوبید.
3) زعفران کوبیده و کاملا پودر شده را در آب جوش بریزید.
مقدار آب و زعفرانی که شما می خواهید مصرف کنید به میزان مصرف خودتان بستگی دارد ولی توصیه می کنیم برای اینکه به کیفیت بالاتری برسید آب را به اندازه یک سوم لیوان قرار بدهید و زعفران را هم به اندازه تقریبا ۱ قاشق سوپ خوری یا اینکه مقداری بیشتر انتخاب کنید و زعفرانی حرفه ای را تجربه کنید.
4) آن را با یک درب پوشانده و اجازه دهید 30 دقیقه بماند و آن را مخلوط کنید.
بهتر است بعد از قرار دادن درپوش ظرف محتوی زعفران را روی حرارت غیرمستقیم مثل بالای سماور به طوریکه روی درب قوری قرار بگیرد بگذارید تا حرارت جزئی باعث شود زعفران بهتر دم بکشد.
خرید زعفران
دم کردن زعفران با یخ
در این روش باید از پودر زعفران استفاده کرد که آنرا در یک ظرف قرار می دهیم و تکه هایی از یخ را هم به آن اضافه می کنیم و می گذاریم در دمای معمولی اتاق باقی بماند.
به تدریج با فرآیند آب شدن یخ ها در ظرف، رنگ زعفران هم در آبی که تقریبا دارای دمای صفر درجه است به آرامی به آب منتقل می شود.
مقدار یخی که در این فرآیند استفاده می شود کاملا مربوط است به اندازه ای که از زعفران استفاده کرده اید.
برای مثال اگر از نصف یک قاشق چایی خوری زعفران استفاده کردید، پس باید ۲ تکه یخ استفاده کنید که اندازه این یخ ها هم همانی است که در یخ ساز های فریزر های خانگی وجود دارد و به همین نسبت افزایش یا کاهش می یابد.
نکته ای که لازم است بدانید این است که رنگ و بویی که در فرمول زعفران همراه با یخ، از زعفران خارج می شود خیلی از فرمول زعفران و آب جوش قدرتمند تر است.
مطلب پیشنهادی :
خواص زعفران چیست؟
ویدئو آموزش دم کردن زعفران را در ادامه میتوانید مشاهده کنید.