گل زعفران، گیاهی از تیره زنبقیان است با نام علمی Crocus sativus شناخته میشود.
ارتفاع گل زعفران حدود 10 تا 30 سانتیمتر است.
گل زعفران در پاییز شکوفا میشود و جالب است بدانید که برای تهیه یک گرم رشته زعفران، 150 گل زعفران باید کاشته شود و برای یک کیلوگرم زعفران به 170 هزار گل زعفران نیاز است.
بخش های مختلف گل زعفران را با توجه به ویژگیهای ریختشناسی آن به چهار بخش اصلی نامگذاری شده است که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند.
- گلبرگ
- کلاله
- پرچم
- پیاز
1) گلبرگ:
گلبرگ در قسمت بالای گل زعفران قرار میگیرد و بنفش رنگ می باشد.
تعداد گلبرگها سه عدد بوده و ضخامت آنها میتواند کم یا زیاد باشد.
جالب است بدانید که خواص موجود در گلبرگ های زعفران چیزی کمتر از کلاله های گرانبهای آن نیست.
2) کلاله:
کلاله همان رشتههای زعفران است و به نوعی مهمترین قسمت از بخش های مختلف گل زعفران شناخته میشود.
کلاله را به چهار بخش سرگل، نگین، پوشال و دسته تقسیم میکنند و انواع زعفران بر اساس بخشهای مختلف نوع کلاله دسته بندی میشود.
3) پرچم:
هر گل زعفران تشکیل شده است از سه پرچم که طول میله های پرچم دوبرابر خود پرچم میباشد.
رنگ پرچم زرد رنگ میباشد که مادگی آن در مرکز گل قرار گرفته است.
4) پیاز زعفران:
پیاز زعفران عامل اصلی تولید زعفران است.
برای کاشت زعفران، باید پیاز زعفران را در خاک کاشت.
این پیاز و در اشکال دایرهای، تخممرغی، پهن، لوزی یا بیضی فروخته میشود.
قطر پیاز زعفران میتواند کم یا زیاد باشد.
پیاز زعفران دارای الیافی است که رنگ قهوهای دارد.
این الیاف هم پر پشت و هم کم پشت بوده و میتوانند سفیدی پیاز را بپوشانند.
مطلب پیشنهادی :
ریشه زعفران چیست؟
Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I ave truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I all be subscribing to your feed and I hope you write again soon! Tabatha Rutherford Root
My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks! Bibby Onfre Fitzpatrick