دانستنی

انواع هل

انواع هل

هل ادویه ای بومی هند، نپال و بوتان محسوب می شود.
امروزه، این ماده در بیشتر مناطق آسیا از جمله، هند، چین، بوتان، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن یافت می شود.
از هل به عنوان ملکه ادویه جات نام می برند و یکی از گران ترین ادویه های جهان پس از زعفران و وانیل نیز است.
در این بخش از مجله فروشگاه اینترنتی زعفران بینا با انواع هل آشنا می شویم.

هل به سه دسته تقسیم می شود:

  1. هل سبز
  2. هل سیاه
  3. هل سفید

هل سبز

هل سبز در جنوب شرق آسیا یافت می شود.
عطر هل سبز از دیگر گونه های آن ( سفید و سیاه ) بیشتر است.
هل سبز چاشنی معطریست که در طبخ غذا، پخت نان و شیرینی استفاده می شود.
شکل هل سبز به صورت غلافهایی کوچک است که درون آن دانه های سیاه رنگ و خوشبو است.
هم دانه و هم غلاف هل سبز عطر و طعم دلپذیری دارد و عاملی برای طعم دادن به غذاهای هندی به حساب می آید.
فواید هل سبز موجب شده که این ادویه جایگاه ویژه ای در درمان طب سنتی دارد.
هندی ها،پاکستانی ها و جنوب بلوچستان ایران از این دانه گیاهی معطر بیشتر استفاده می کند.
در طب چینی هل سبز در درمان بیماریهای معده و روده استفاده می شود.
از هل سبز به عنوان دانه یا پودر در صنعت مرباسازی و کمپوت سازی استفاده می شود و در طبخ گوشت سفید هم هل سبز کاربرد دارد.
از هل سبز به صورت دانه یا کوبیده در چای یا قهوه برای خوشبو کردن آن استفاده می شود.
یکی دیگر از ویژه گیهای هل سبز این است که سبب چاق شدن می شود زیرا هل اشتها را افزایش می دهد.
از نوشیدنی های بسیار مشهور در هند چای هل و زنجبیل است.

هل سبز

هل سیاه

دسته دوم از انواع هل،هل سیاه است که میوه گیاه چند ساله و علفی است و همچنین از خانواده زنجبیلهاست.
هل سیاه نامهای دیگری دارد که مهمترین آن هیل غراب و قافله کبار است.
میوه های هل سیاه اول شهریور با قطر 25 تا 50 میلیمتر بوجود می آید که در هر دانه 12 دانه نا منظم قهوه ای رنگ با بویی معطر و مزه ای شیرین دارد.
کشورهایی از جمله هندوستان ، ترکمنستان ، ایران ( شهر کرمان ) بزرگترین تولید کننده هل سیاه هستند.
دانه های هل سیاه دارای آنتی اکسیدانهای قدرتمندی هستند،که در درمان بیماریها ماثر هستند.
مطالعات نشان می دهد که هل سیاه سرشار از ترکیبات منحصر به فرد از جمله ترپی نئول ، ترپنین ، فورمیک اسید و استیک اسید است.
دانه های هل سیاه بسیار مقوی هستند و نقش پررنگی در ساخت داروها دارد

هل سیاه

 

هل سفید

نوع دیگر از انواع هل، هل سفید می باشد که گیاه علفی و چند ساله است.
ساقه های زیر زمینی و منشعب دارد که ساقه های زیرزمینی آن ضخیم و طویل است و ساقه های هوایی آن بهم پیچیده به ارتفاع حدود تا 3 متر می رسد.
هل سفید هم از تیره زنجبیلهاست.
برگهایی ساده ، متناوب و بیضی شکل دارد.
گیاهی بوته ایست با گلهای بوته ای کوچک و سفید رنگ که در مرکز گل رنگ بنفش خودنمایی می کند.
میوه هل سفید کپسولی شکل است.
بسیار معطر است و محتوی دانه های سخت سیاه مایل به قهوه ای رنگ است.
هل سفید ادویه معطریست که در صنایع غذایی، شیرینی پزی، عطر سازی استفاده می شود .
طبیعت هل سفید خیلی گرم و خیلی خشک بوده و حاوی پروتئین، کلسیم اکسالات و سیلیس است که بخش مورد استفاده آن دانه های داخل آن است.
برای استفاده از هل سفید معمولا دانه های داخل هل سفید را دم می کنند.
باید توجه کرد که مصرف بیشتر از 3 گرم در روز هل سفید برای بدن مضر است.

 

هل سفید

مطلب پیشنهادی :
انواع زعفران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *