آشپزی

طرز تهیه زولبیا و بامیه

طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی

زولبیا و بامیه از شیرینی ها معروف و بسیار پر طرفدار ایرانی هستند.
تولید و مصرف این نوع شیرینی بیشتر در شمال شرق آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا رواج دارد.
زولبیا و بامیه به عنوان شیرینی مناسبتی در ماه مبارک رمضان برای سفره های افطار و سحری مورد استفاده قرار می گیرند.
در این بخش از مجله فروشگاه اینترنتی زعفران بینا با طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی آشنا می شویم.

بامیه

 ارزش غذایی موجود در بامیه

  • کالری : 43
  • چربی : 10 گرم
  • کربوهیدرات : 20 گرم
  • پروتئین : 2 گرم

مواد لازم

  • آب : 1 لیوان
  • کره : 50 گرم
  • تخم مرغ درشت : 2 عدد
  • آرد : 1 لیوان
  • وانیل : به مقدار کم
  • شکر : 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده : 2 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو : 1 قاشق چایخوری

مطلب پیشنهادی :
چگونه زعفران را با یخ دم کنیم؟

طرز تهیه بامیه خانگی

1) تهیه شربت بامیه:
یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آب را به همراه کره در آن بریزید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
پس از این که آب به جوش آمد شکر را اضافه کنید و با یک قاشق شکر را هم بزنید تا به طور کامل حل شود.
سپس آبلیمو، زعفران و گلاب را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید.
برای داشتن بامیه خوش فرم تر بهتر است بگذارید روغن کمی خنک شود. در حد ولرم باشد کافی است، زیرا در این صورت بامیه فرصت کافی برای پف کردن پیدا می کند.

2) دراین مرحله آرد و وانیل را کم کم اضافه کنید و هم زدن مواد را متداوم ادامه دهید تا خمیری نرم به دست بیاید.
پس از این که خمیر حالت گرفت 2 قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و با خمیر مخلوط کنید تا کامل با خمیر ترکیب شود.

3) حدود 10 دقیقه هم زدن خمیر را روی حرارت ملایم ادامه دهید تا خمیر بپزد.
پس از این که مایه آماده شد قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید که خنک شود.
پس از خنک شدن تخم مرغ ها را اضافه کنید. تخم مرغ را با مایه به خوبی مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست بیاید.

4) یک ظرف گود مانند شیر داغ کن  روی حرارت قرار دهید.
داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید تا بامیه ها مانند فلافل در داخل شناور باشند.
پس از این که روغن کاملا داغ شد، خمیر را از داخل قیف سر ماسوره مخصوص بامیه، داخل روغن قیچی کنید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.(بهتر است لبه ی قیچی را چرب کنید تا خمیر به قیچی نچسبد) بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب با یک قاشق هم بزنید تا به هم نچسبند.
بهتر است تعداد بامیه داخل قابلمه زیاد نباشد تا فضای کافی برای پف کردن را داشته باشد.

5) بامیه ها را پس از سرخ شدن روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.
سپس آن ها را داخل شربت اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند.
3 دقیقه داخل شربت بمانند کافی است. توجه داشته باشید که در زمان اضافه کردن بامیه ها به شربت، دمای شربت باید متعادل باشد.
پس از اینکه شربت به خورد بامیه ها رفت، بامیه ها را داخل ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

مطلب پیشنهادی :
طرز تهیه مرغ زعفرانی
زولبیا و بامیه

زولبیا

مواد لازم

  • نشاسته : 100 گرم
  • آرد : 2 قاشق چایخوری
  • ماست : نصف لیوان
  • کره : 1 قاشق چایخوری
  • جوش شیرین : یک چهارم قاشق چایخوری
  • عرق هل : مقداری
  • شکر : 2 لیوان
  • آب : 1 لیوان
  • گلاب : یک چهارم لیوان
  • زعفران دم کرده : 4 قاشق چایخوری
  • آبلیمو : به مقدار کم

خرید زعفران

طرز تهیه زولبیا خانگی

1) تهیه شربت زولبیا:
این مرحله از طرز تهیه زولبیا و بامیه نوبت به تهیه شربت زولبیا است.
آب و شکر را پس از مخلوط کردن روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر به طور کامل حل شود.
سپس آبلیمو، زعفران و ( گلاب را اضافه کنید و پس از 10 الی 15 دقیقه شربت را از روی حرارت بردارید.

2) در داخل یک ظرف جادار نشاسته و ماست را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود.
سپس بگذارید مخلوط به مدت 5 دقیقه استراحت کند و پس از گذشت این زمان دوباره مخلوط ماست و نشاسته را خوب هم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود.
ماستی که برای تهیه زولبیا استفاده می کنید باید متعادل باشد نه خیلی شل باشد نه خیلی سفت.

3) کره را در فضای محیط قرار دهید تا نرم شود.
آرد و کره را به مخلوط اضافه کنید و مخلوط کردن را ادامه دهید تا مایه زولبیا یکدست شود.
سپس جوش شیرین، هل و گلاب را اضافه کنید.
غلظت مایه زولبیا باید مثل ماست باشد اگر سفت تر بود 1 قاشق گلاب به آن اضافه کنید. ( جوش شیرین باعث تردی بافت و خوشمزگی زولبیا می شود)

4) داخل قابلمه روغن بریزید، مقدار روغن باید به حدی باشد که زولبیا ها در داخل آن شناور باشند.
قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود.
مایه زولبیا را از داخل قیفی که ته آن سوراخ است داخل روغن بریزید و شکل های دایره ای و درهم به آن بدهید.
برای راحتی کار می توانید مایه زولبیا را درون یک جا سسی قرار دهید تا راحت تر و سریع تر به زولبیا ها شکل دهید.

5) پس از سرخ شدن تمام زولبیا ها، آن ها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.
تمام زولبیا ها را داخل شربت گرم قرار دهید و اجازه دهید 5 الی 10 دقیقه داخل شربت بماند.
در این مدت شهد شربت کاملا به خورد آن ها می رود و آماده می شوند.
پس از گذشت این زمان زولبیا ها را در ظرف مورد نظر بچینید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود، سپس سرو کنید.

مطلب پیشنهادی :
طرز تهیه پودینگ زعفرانی
در ادامه میتوانید ویدئو طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی را مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *