اگر از طرفداران کلوچه، حلوا و شیرینیهای سنتی باشید، احتمالا میدانید که طعم ویژهی آنها بیشتر از هر ادویهی دیگری بهدلیل وجود هل است.
طعم هل تا حدی شیرین و بهنوعی نمکین است.
هم پوسته و هم دانهی آن عطری تند و مخصوص به خود را دارد.
از هل در پخت انواع شیرینیها و غذاهای گرم و هنگام صرف نوشیدنیهای معطر از جمله در انواع چای و قهوه استفاده میشود.
هل بهعنوان ملکهی ادویهها شناختهشده است و یکی از گرانقیمتترین ادویههاست که پس از زعفران و وانیل در رتبهی سوم قرار دارد.
بد نیست بدانید خواص هل سبز فقط به معطر کردن خوراکیها محدود نمیشود و کاربردهای درمانی بسیار زیادی دارد.
مطلب پیشنهادی :
انواع هل
ارزش غذایی هل سبز
۱۰۰ گرم هل سبز حاوی:
- ۳۰۰ کیلوکالری انرژی
- ۶۸ گرم کربوهیدرات
- ۱۱ گرم پروتئین
- ۲۸ گرم فیبر رژیمی
می باشد و اصلا کلسترول ندارد.
هل سرشار از ویتامینهای مختلف مانند:
- نیاسین (ب۳)
- پیریدوکسین (ب۶)
- ریبوفلاوین (ب۲)
- تیامین (ب۱)
- ویتامین A
- ویتامین C
و عناصری مانند:
- سدیم
- پتاسیم
- کلسیم
- مس
- آهن
- منگنز
- منیزیم
- فسفر
- روی
می باشد.
خاصیت های هل سبز
خاصیت هل سبز برای لاغری
فیبر موجود در هل، اشتها را کاهش داده و «ملاتونین» موجود در آن به چربی سوزی کمک میکند و به همین دو دلیل، کمک به لاغر شدن یکی دیگر از خواص هل سبز است.
خاصیت هل سبز برای رشد مو
هل می تواند فولیکول های موی سر را تقویت کند و حتی برای التهابات پوست سر نیز موثر است.
هل را با آب بجوشانید و ولرم شده آن را قبل از شامپو برای شست و شوی مو استفاده کنید که هم درخشندگی بوجود می آورد و هم ریشه مو ها را تقویت می کند.
خاصیت هل سبز برای پوست
هل حاوی ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان قوی می باشد.
هل سبز باعث شاداب شدن پوست میگردد چند دانه هل را در آب جوشانده آب را صاف نموده با یك قاشق روغن بادام شیرین مخلوط نموده صورت را ماساژ دهید.
برای روشن تر شدن پوست و از بین بردن سموم پوستی توجه داشته باشید که خواص هل سیاه برای پوست و مو بسیار موثرتر است.
خاصیت هل سبز برای افسردگی
روغن اسانس هل یکی از روغنهایی است که بهطور عمده در آروماتراپی (رایحهدرمانی) استفاده میشود.
هِل انرژیها را در بدن افزایش میدهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد میکند.
کافیست دم کرده پودرهل را روزانه مصرف کنید و شاهد تغییرات چشمگیری در خلق و خوی خود باشید.
خاصیت هل سبز برای ضدعفونی
هزاران سال است که هل را بهعنوان عنصر ضدعفونت میشناسند.
روغن هل میتواند رشد و گسترش برخی از میکروبهای بسیار خطرناک را که معمولا سبب مسمومیت مواد غذایی میشوند مهار کند.
خاصیت هل سبز برای خوشبویی دهان
یکی از خواص هل کاربرد آن در خوشبو کردن دهان است. جویدن غلاف و دانههای هل دهان و نفستان را خوشبو میکند. بنابراین، جای تعجبی ندارد که چرا در آدامس از هل استفاده میشود؛ این دانهها بسیار خوشبو هستند.
خاصیت هل سبز برای آسم
هل در درمان آسم و مشکلات تنفسی مؤثر است.
عصارهی خام هل در بازکردن لولههای منقبضشدهی هوا در ریه و همچنین در شلکردن بافتهای نای تأثیر بسزایی دارد.
مضرات هل
مصرف زیاد این ماده در افرادی که طبیعت گرم دارند مضر است.
کسانی که یبوست و یا زخم معده دارند نباید در خوردن آن زیاده روی کنند.
مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می دهد و مصرف زیاد آن برای روده ها مضر است.
مطلب پیشنهادی :
آموزش کاشت هل سبز
نحوه انتخاب و نگهداری هل
هنگام خرید هل همیشه سبزش را ترجیح دهید، زیرا دارای طعم پیچیده ای است که برای غذاهای شیرین و طعم دهنده مناسب می باشد.
هل را نباید به مدت طولانی از پوسته خود جدا کنید زیرا به سرعت عطر و اسانس خود را از دست می دهد.
در جای خشک و خنک در پوسته ی خودش نگهداری کنید. پودر آن نیز تا ۲۴ ساعت قابل نگهداری می باشد.
هر چه هل کوچکتر و رنگ آن بیشتر باشد مرغوب تر است.