دانستنی

شکرپنیر یا قند؟

شکرپنیر

چای یکی از نوشیدنی های پرطرفدار در کشور ما است که البته مصرف به اندازه، صحیح و به موقع آن خواص بسیاری هم در پی دارد.
ولی خب چای همراه با یک چاشنی نوشیده می شود تا موجب شود خواص و مزه آن را بهتر کرده و از مضرات آن بکاهد.
معمولا از قند به عنوان این چاشنی همراه چای استفاده می شود ولی خب عده ای به دلایل مختلف به دنبال جایگزینی برای آن می باشند که این جایگزین می توند خرما ، کشمش ، توت خشک و یا آبنبا و شگر پنیر باشد.
در این بخش از مجله فروشگاه اینترنتی زعفران بینا به بررسی ویژگی های شکرپنیر می پردازیم تا به این سوال پاسخ بدهیم که چاشنی همراه چای کدام باشد ؛ شکر پنیر یا قند؟

ترکیبات و مقدار انرژی شکر پنیر:

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم:

  • انرژی :  ۳۶۱ کیلوکالری
  • عناصر معدنی: فسفر، پتاسیم، سدیمکلسیممنیزیم
  • ویتامین ها: ویتامین ب۲ ، رتینوویتامین آ

مزیت های شکرپنیر

قندی که در شکر پنیر موجود است از نوع قند مصنوعی نبوده و قند طبیعی است که از نیشکر و چغندر گرفته شده و طی یک فرایند به شکر پنیر تبدیل می گردد.
از طرفی قندی که در میوه‌هایی مانند کشمش،‌ توت خشک، خرما و غیره موجود است، قندفروتز است.
یعنی به سرعت جذب بدن می‌شود و میزان کالری آن مانند سایر قندهاست یعنی به ازای هر یک گرم، مصرف آن‌ها ۴ کیلوکالری انرژی به بدن می‌رسد و مصرف زیاد این خوراکی‌ها مانند مصرف زیاد قندهای معمولی عوارضی دارد.

هر یک حبه شکر پنیر که معمولا از قند حبه کوچکتر است حدود ۲ گرم وزن دارد.
با این فرض که هر یک گرم قند ۴ کیلوکالری انرژی تولید کند، انرژی دریافتی بدن با خوردن یک حبه شکر پنیر ۸ کیلوکالری است.
در حالی که بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و امثال آن می‌خورند، حدود پنچاه تا شصت کیلوکالری انرژی دریافت خواهند نمود.

ویژگی های شکرپنیر

در تولید شکرپنیر از شکر تصفیه شده  استفاده می شود و تمام ناخالصی های شکر گرفته می شود.
این ناخالصی ها که در قند وجود دارد می تواند موجب پدید آمدن سنگ صفرا و سنگ کلیه گردد.

ساختار مولکولهای شکر بکار رفته در فرآیند تولید شکرپنیر کاملا بازسازی شده و تجزیه اش در بدن انسان بسیار آسانتر می باشد.
افزودنی های طبیعی که در شکرپنیر به کار می رود، خواص دارویی دارند و نوشیدن چای را برای شما پر فایده می سازند.
در تولید قند، برای از بین بردن رنگ شکر خام از مواد شیمیایی استفاده می شود، اما چون در شکرپنیر از شکر تصفیه شده استفاده می شود، هیچ ماده شیمیایی در فرآیند تولیدش نقشی ندارد.

برای تولید قند از شتاب دهنده هایی برای خروج سریع آب از آن استفاده می شود، در حالی که در فرآیند تولید شکرپنیر، از مواد شیمیایی استفاده نمی شود.
در فرآیند تولید قند تمامی املاح، ویتامینها و مواد معدنی موجود در شکر گرفته می شود، اما شکرپنیر با دارا بودن افزودنی های طبیعی همچون پسته، هل، کنجد، نارگیل، پودر لیمو و… منبع خوبی از فیبر،املاح، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد.

شکر پنیرهای ترکیبی با مغزها و طعم های گیاهی دارای خواصی درمانی اند که مصرف هر یک از آنها درمان برخی از اختلالات جسمی را پوشش میدهد. شکر پنیرکه ماده ی اولیه ی آن شکر خالص یا ساکارز است طی برخی واکنش ّهای گرمایی ساکارز را به قند میوه و شیر(فورکتوز ‌و لاکتوز)تبدیل می کند.

انواع شکرپنیر

در بعضی شهرهای ایران شکرپنیر به همراه انواع مغز مانند گردو، پسته و بادام تهیه میگردد که سبب افزایش خواص آن میگردد.
همچنین شکر پنیر با انواع طمع های مختلفی چون هل، دارچین، گشنیز، نارگیل و گل سرخ نیز تهیه می گردد که علاوه بر ایجاد طعم مطبوع برای آن به خواص آن خواهد افزود.

مطلب پیشنهادی :
ساخت نبات زعفرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *