برنج زعفرانی یا ریزوتو زعفران به عنوان یکی از غذاهای بسیار معروف و خوشمزۀ شهر میلان ایتالیا شناخته می شود.
یکی از بارزترین ویژگی های این غذای ایتالیایی ، عطر و طعم دلنشین زعفران است که با توجه به قدرت رنگ دهی بی نظیر زعفران،دانه های برنج این غذا رنگ طلایی جذاب مخصوص به خود را دارد.
پایهی ریزوتو ایتالیایی پخت برنج در عصاره گوشت مرغ،قرمز،ماهی و یا سبزیجات است.
برنج در ریزوتو حالتی نرم به خودش میگیرد اما شفته نمیشود.
ریزوتو انواع مختلفی دارد و در ترکیب با مواد غذایی مختلف و بر حسب ذائقه پخته میشود.
یکی از روشهای پخت متداول ریزوتو در ایتالیا، پختن برنج با زعفران و ریزوتو زعفرانی می باشد.
در این بخش از مجله فروشگاه اینترنتی زعفران بینا با طرز تهیه ریزوتو زعفران آشنا می شویم.
مواد لازم
- عصاره مرغ : 2 پیمانه (1/2 لیتر)
- کره : 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون : 1 قاشق غذا خوری
- پیاز خورد شده : 1 عدد
- برنج ریزوتو : 350 گرم
- زعفران : به میزان لازم
- پنیز پارمزان : 50 گرم
- زرده تخم مرغ : 1 عدد
آموزش تهیه ریزوتو زعفران
1) عصاره مرغ را در یک ظرف با حرارت بسیار کم گرم کنید.
2) کره و روغن زیتون را در ماهیتابه ای با اندازه بالا و نچسب ذوب کنید.
3) پیاز و نمک را اضافه کنید، سپس با هم زدن 5 دقیقه آن را بپزید تا نرم و معطر شود اما رنگ نگیرد.
4) برنج را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید و برنج را هم بزنید تا کمی سرخ شود. بعد از ۱ دقیقه برنج کمی شفاف به نظر میرسد.
5) یک ملاقه از عصاره را با کمی نمک دریا به ترکیب اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید تا بجوشد و برنج خیلی زود نپزد.
6) زعفران را اضافه کنید و شروع کنید به اضافه کردن مایع ، هر بار یک ملاقه ، و به طور مداوم هم بزنید.
7) بعد از 25-30 دقیقه ، تمام مواد باید جذب شوند و برنج باید خامه ای و دندانه دار باشد.
8) پارمزان را اضافه کرده و هم بزنید تا ذوب شود.
9) حرارت را خاموش کرده و زرده تخم مرغ را هم بزنید.
10) درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید ۲ دقیقه بماند. در این حالت به ریزوتو اجازه میدهد که به خوبی خامهای و عطرآگین شود.
نوش جان.
مطلب پیشنهادی :
زعفران در بارداری