دانستنی

کاربرد گلبرگ زعفران

گلبرگ زعفران

دانشمندان چینی پژوهش هایی را بر روی خواص بخش های گوناگون زعفران انجام داده اند و به این نتیجه رسیدند که خواص موجود در گلبرگ های بنفش زعفران چیزی کمتر از کلاله های گرانبهای آن نیست.

به همین دلیل اخیرا گلبرگ های بنفش زعفران توجه زیادی را به خود جلب نموده اند و به صورت دم کرده استفاده می شود.

گلبرگ زعفران چه خواصی دارد؟

کاهش دهنده فشار خون

کاهش فشار خون از خواص گلبرگ زعفران است و این خاصیت را با حس آرامش ایجاد خواهد کرد.
آنتوسیانین موجود در زعفران سبب کاهش فشار خون می شود.
رنگ دانه های گلبرگ زعفران این خصوصیت را در خود دارند.
گرفتگی عضلات با اتانولی و عصاره آبی موجود در این گلبرگ ها از بین می رود و فشار خون طبیعی می شود.

سرطان

این مورد هم از خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات فانکشنال زعفران نتیجه می شود.
آنتوسیانین ها سبب به وجود آمدن رنگ قرمز، آبی و بنفش می شوند.
این ماده با نقش آنتی اکسیدانی برای بیماری سرطان اهمیت دارد. بیشترین خواص گلبرگ زعفران در درمان سرطان کبد دیده می شود.
گلبرگ زعفران با خواص ضدالتهابی هم دارد.

تندرستی قلب

زعفران به علت سرشار بودن از آنتی اکسیدان برای سلامت قلب پیشنهاد می شود.
گلبرگ هایی که از گونه کروکوس هستند با ترکیباتی مانند آنتوسانین، گلیکوزید و فلانوئید شناخته می شوند.
به همین خاطر با نقش محافظتی در مقابل رادیکال های آزاد تعریف می شود و سلامتی قلب را تضمین می کند.

درمان بیماری افسردگی و اختلال های عصبی

مولکول های فعال گلبرگ ها از ترکیبات فنولی تشکیل یافته است.
فلانوئید و آنتوسیانین دو ماده فنولی هستند.
از آنتوسیانین ها به عنوان کاهنده ی درد و شادی آوری یاد می شود که در درمان بیماری افسردگی بسیار موثر است.

استفاده در صنایع آرایشی- بهداشتی

گلبرگ زعفران در تهیه کرم های آبرسان برای پوست، کرم های ضد چروک پوست، کرم های دور چشم و تهیه سایه چشم استفاده می شود.
امروزه در تهیه شامپو های گیاهی نیز از این گلبرگ ها استفاده می شود.

استفاده در صنایع رنگرزی

گلبرگ های ارغوانی رنگ و زیبای زعفران در صنعت رنگرزی و تولید رنگ صنعتی و طبیعی برای انواع لباس و … کاربرد فراوانی دارد.
آنتوسیانین موجود در گلبرگ های این گل می تواند به جای رنگ های مصنوعی مورد استفاده در تهیه غذا، ژله و انواع دسر به کار رود.

دمنوش گلبرگ زعفران

زعفران و گلبرگ هایش با خواص شناخته شده ای که دارند مصارف دارویی زیادی دارند.
چینی ها از دمنوش آن برای آرامش و رفع خستگی روزانه خود استفاده می کنند.
برای تهیه این دمنوش هم میتوان از گلبرگ تازه و هم از گلبرگ خشک شده استفاده کرد.

استفاده از گلبرگ زعفران

گلبرگ های زعفرانی به گرمای هوا بسیار حساس می باشد و گرمای زیاد باعث پوسیدن آن می شود.
برای جلوگیری از پوسیده شدن گلبرگ ها باید آن ها را به صورت اصولی خشک کرد .
خشک کردن گلبرگ ها نیز تقریبا مشابه کلاله زعفران می باشد.

3 راه برای خشک کردن گلبرگ ها وجود دارد :

  • خشک کردن در دمای محیط
  • خشک کردن توسط پرتو تابی
  • خشک کردن در هوای داغ ( در دماهای 60 ، 70 و 80 درجه )

خشک کردن در دمای محیط آسان ترین و در دسترس ترین راه برای این مسئله می باشد.

برای خشک کردن گلبرگ ها در محیط باید چند نکته را مد نظر قرار بدهید :

  • هوای محیط باید همراه در چرخش باشد تا محصول با هوای مطلوب و ارام فرایند خشک کردن را به انجام رساند.
  • دمای محیط بایدحداقل 21 درجه سانتی گراد باشد.
  • رطوبتی در محیط خشک کردن نباید وجود داشته باشد.
  • توجه داشته باشید نور مستقیم خورشید کیفیت گلبرگ ها را از بین می برد . برای خشک کردن اصولی نیاز به مکانی پر نور بدور از تابش مستقیم نیاز است.
  • گلبرگ ها را با فاصله از هم باید قرار داد و از روی هم ریختن گلبرگ ها جلوگیری کنید.
  • وجود سیستم گرمایشی مانند بخاری ، شومینه و شوفاژ هم به تسریع در روند خشک کردن کمک بسیاری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *