نبات از شیرینی جاتی است که ترکیب آن با چای طعم جذاب و خاطره انگیزی می دهد.
برای ساخت نبات در خانه با طعم ها و انواع مختلف نبات به طور کلی فرایند مشابه و آسانی را باید انجام بدهید.
حتما برای شما هم پیش آمده که در مواجه با درد و بیماری استفاده از ترکیب چای و نبات را به دلیل فواید نبات به شما پیشنهاد داده اند.
بهترین مشخصه برای نبات اعلاء شفافیت بلور آن میباشد. در این مقاله با انواع نبات و روش ساخت نبات آشنا خواهید شد.
انواع نبات
شاخه نبات
عبارت است از بلورهای نبات که به دور یک نخ (از جنس پنبه) تشکیل شده است.
این نوع نبات قدمت بیشتری نسبت به انواع چوبی دارد و در انواع نبات ساده، نبات زعفرانی و نبات گیاهی تولید می شود.
نبات چوبی
نباتی است که بلورهای نبات به دور یک چوب تشکیل میشود.
این نوع نبات به دلیل ظاهر زیبا و کاربردی که دارد گزینه مناسبی برای تشریفات مجلسیو رسمی می باشد.
از خواص ویژه و ممتاز نبات چوبی نسبت به نمونه مشابه آن که نباتهای نی دار پلاستیکی می باشد این است که چوب کاملاً بهداشتی بوده (سه مرتبه جوشانده میشود) و برخلاف نیهای پلاستیکی غیر بهداشتی و سرطان زا نمیباشد.
نبات دندانه
همان نگین نبات است که به دلیل قابلیت شکنندگی بسیار بالا در هنگام بسته بندی خرد شده و به خاطر راحتی و سهولت حل شدن در چای (نوشیدنیهای گرم) برای مصارف خانگی و سایر مؤسسات بسیار آسان و مناسب میباشد.
مزایای استفاده از این نبات آن است که نیازی به شکستن آن، با شیء یا دست نداشته و آماده برای مصرف و از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه میباشد.
نبات مخلوط
عبارت است از تکه نباتهایی که در کف و جدارهی پاتیلها تشکیل میشود که به دلیل غلظت خیلی زیاد شیره در کف پاتیلها باعث تخته شدن آنها میشود که به دلیل شکل نامنظم آن بیشتر به صورت فله عرضه میگردد.
پرده نبات
نباتی است که روی پاتیلها تشکیل شده و از لحاظ کیفیت و مقدار زعفران با دیگر نباتهای شاخه و چوبی هیچ تفاوتی ندارد و از خصوصیات بارز آن ترد و نازک بودن آن میباشد.
پودر نبات
ریزه یا همان خردههای نبات است که کمی از شکر درشتتر بوده و از قابلیت حل شدن بالا با همان خواص نبات میباشد.
پودر نبات ایده آل برای هتلها کافیشاپها، رستورانها، منازل، هنگام مسافرت و محل کار میباشد.
طرز تهیه نبات
مواد لازم
- شكر : 500 گرم
- آب : 200 میلی لیتر
- نخ یا چوب : به مقدار كافی
- چسب نواری : به مقدار كافی
- زعفران : به مقدار كافی
روش ساخت نبات
1) شكر را با آب بجوشانید و در صورتی كه خالص نبود،در هنگام جوش، سفیده زده شده تخم مرغ را به آب و شکر بیفزایید و بعد كه سفیده یك سمت ظرف جمع شد تمام جرم شكر را می گیرد
2) درجه حرارت شكر كه به 110 درجه رسید، زعفران را اضافه كنید.
3) یک ظرف تمیز را بردارید و نخ یا چوب ها را در اطراف ظرف از سمت داخل قرار دهید و با چسب نواری آنها را محكم كنید.
4) به صورتی كه فاصله هر نخ از نخ دیگر یا چوب ها از یکدیگر حدود 6 سانتیمتر باشد، به آرامی شربت را در ظرف بریزید و درب آن را با یك حوله ضخیم بپوشانید تا ضمن آنكه شربت گرم بماند، آب آن بخار شده و بلورهای نبات روی نخ یا چوب ها ایجاد شود.
5) به مدت 24 تا 48 ساعت صبر كنید تا بلورهای نبات بر روی نخ ها یا چوب ها تشکیل شود.
مطلب پیشنهادی :
راهنمای خرید نبات
در ادامه می توانید ویدئو آموزش ساخت نبات در خانه را مشاهده کنید.