مسقطی یا راحتالحلقوم از جمله دسرهای خوشمزه سنتی منطقه خاورمیانه به خصوص ترکیه است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد و یکی از شیرینیهای محبوب پذیرایی عید است.
مسقطی در شهرهای مختلف با دستور پختهای متنوع اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه میشود.
برای مثال انواع مسقطی لاری و مسقطی ژلهای بسیار مشهورند.
در این بخش از مجله فروشگاه اینترنتی زعفران بینا میتوانید طرز تهیه مسقطی ساده خانگی کشدار با طعم زعفرانی را آموزش ببینید.
مواد لازم تهیه مسقطی زعفرانی
- روغن مایع : یک قاشق چایخوری
- لیموترش تازه : ۳ قاشق غذاخوری
- آب سرد : یک و نیم فنجان
- ژلاتین بدون چاشنی : هشت قاشق چایخوری
- شکر سفید : دو و نیم فنجان
- زعفران دم کرده غلیظ : ۳ قاشق غذا خوری
- پودر نشاسته ذرت، پودر نارگیل : ۱ قاشق غذاخوری
- خلال مغز پسته یا بادام : ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مسقطی با زعفران
1) سطح داخلی یک ماهیتابه را با روغن مایع گیاهی چرب کنید.
2) نصف فنجان آب را در یک کاسه بریزید و ژلاتینها را آرام آرام از بالا داخل ظرف بریزید.
3) شعله گاز باید ملایم باشد و ژلاتینها به آرامی در مدت زمان ۱۵ دقیقه آب شوند.
4) یک فنجان دیگر آب را با شکر و آب لیمو ترش روی شعله ملایم گاز با هم مخلوط و آرام هم بزنید تا زمانی که مخلوط به جوش بیاید و شکر کاملا در آن حل شود. حالا شعله گاز به مدت ۳ دقیقه را زیاد کنید تا مخلوط به جوش آمده، غلیظ شده و تبدیل به شیره شود.
5) یک دماسنج ضدآب را داخل ظرف قرار دهید. دمای سیروپ باید به ۱۱۴ درجه سانتیگراد برسد، به این منظور باید شیره به مدت ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و غلیظ شود.
6) بعد از ۵ دقیقه شیره را از روی حرارت بردارید و با دقت و به آرامی با ژلاتینهای نرم شده اضافه و به خوبی با هم مخلوط کنید. در این مرحله زعفران را به این مخلوط اضافه کنید.
7) حالا ترکیب سیروپ و ژلاتین را در ماهیتابهای که قبلا چرب کردهای بریزید و در دمای اتاق قرار دهید تا به آرامی سرد شود. برای سرد شدن و ژلهای شدن مخلوط به ۴ ساعت زمان نیاز است.
8) بعد از این مدت روی ماهیتابه را با یک پلاستیک تمیز بپوشانید و به مدت ۸ ساعت در یک جای خنک نگهدارید.
مسقطیساده زعفرانی آماده است، کافی است با چاقو آنها را به صورت مربعهای کوچک قالبی برش دهید و با پودر نشاسته ذرت یا پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام تزیین کنید.