سرطان به عنوان یکی از علل عمده مرگ و میر در جهان شناخته شده و یکی از بیماری هایی است که بیشترین ترس را در مبتلایان به آن ایجاد نموده و در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته رو به افزایش است. گزارشات نشان می دهد که سالانه بیش از ۸ میلیون نفر به مبتلایان سرطان در دنیا اضافه می شود.
در این میان سرطان کبد پنجمین سرطان شایع جهان و سومین عامل مرگ در مبتلایان به سرطان به شمار می رود.
در این بخش از مجله فروشگاه اینترنتی زعفران بینا به یکی دیگر از خواص زعفران و تاثیر آن بر سرطان کبد می پردازیم.
از عوامل ابتلا به سرطان کبد می توان به مصرف بیش از حد آهن، کبد چرب، مصرف الکل و مواجهه با سرطان زاهای محیطی که در دخانیات، مواد آرایشی، بنزین و غذاهای فرآوری شده از جمله فرآورده های شیر و گوشت یافت می شوند اشاره کرد.
ولی اصلی ترین عامل خطر در ابتلا به این سرطان، عفونت مزمن ناشی از ویروس هپاتیت B و C است.
سرطان میتواند طیف وسیعی از سلولهای بدن را درگیر نماید که بهطورکلی اغلب به سه دسته عمده تقسیم میشود:
- کارسینوم: سرطانهایی که از سلولهای سازنده پوست و یا لایههای داخلی اعضا و یا سازندههای غدد منشأ میگیرد از جمله سرطان پوست، ریه، پستان
- سارکوم: سرطانهایی که از بافت همبند منشأ میگیرد همچون سرطان استخوان
- لوسمی و لنفوم: سرطانهایی که از سلولهای تشکیلدهنده خون و سلولهای ایمنی نشات میگیرد.
از درمانهای رایج، استفاده از پرتو درمانی، شیمی درمانی و پیوند مغز استخوان را میتوان نام برد.
استفاده از درمانهای رایج هم چون شیمیدرمانی با عوارض بسیار باعث شده است که انسان به دنبال درمانهایی طبیعی و بدون عوارض یا با حداقل عوارض، باشد.
خرید زعفران درجه یک
خواص زعفران برای سرطان کبد
زعفران یک فرآورده گیاهی است که به عنوان ادویه برای ایجاد طعم و رنگ به غذاها افزوده می شود.
این گیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد سرطان و ضد التهاب است و می تواند به عنوان یک ماده ضد سرطان کاربرد گسترده داشته باشد.
مصرف زعفران خطر ایجاد سلول های سرطانی در کبد را مهار کرده، همچنین با مصرف این گیاه کاهش پروتئین هایی که نشانه اولیه وجود سرطان هستند، به وضوح مشاهده می شود و آغاز و روند پیشرفت بیماری به مراتب کندتر می گردد.
زعفران اثر قابل توجهی در پیشگیری از سرطان کبد دارد.
به این صورت که تقسیم سلولی را مهار کرده و مرگ برنامه ریزی شده سلول (آپوپتوز) را تحریک می کند.
آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلولی یک روش طبیعی بدن برای رها شد از سلول های غیر ضروری یا غیر طبیعی است.
زعفران با کمک به فرآیند مرگ برنامه ریزی شده سلولی (آپوپتوز)، جلوگیری از تکثیر بی رویه سلول های سرطانی و اثر ضد التهابی نقش ضد سرطانی خود را ایفا می کند.
کلاله زعفران حاوی ۱۵۰ ماده شیمیایی است که از میان آنها میتوان به کاروتنوئیدهای موجود در آن مثل کروستین اشاره کرد که به عنوان عامل ضد سرطان شناخته شده است.
کروسین نیز کارو تنوئید دیگری میباشد که مسئول رنگ زرد زعفران است و با عملکردی ۴ گانه سلولهای سرطانی را تحت تأثیر قرار میدهد:
- مهار سنتز اسید نوکلئیک
- تقویت سیستم آنتی اکسیدانی (کاهش استرس اکسیداتیو).
- القا آپوپتوز (ترویج مرگ سلولی)
- مانع رشد مسیرهای سیگنالی
نکته جالب توجه در تاثیر زعفران بر سرطان کبد این است که مصرف این گیاه میتواند مانع از آسیب DNA در اثر پرتو درمانیهای انجام شده در بیماران مبتلا به سرطان گردد.
Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again.
Thank you for your comment